Grammar Bank Part 98 | PKG SIR - Voice Change

 

Grammar Bank Part 98 | PKG SIR |Voice Change


Task 1. Present Indefinite

1. I eat an apple.

Ans: An apple is eaten by me.

2. We play cricket.

Ans: Cricket is played by us.

3. Do you see the bird?

Ans: Is the bird seen by you?

4. He does not read the book.

Ans: The book is not read by him.

5. Does she sing a song?

Ans: Is a song sung by her?

6. Ram writes a letter.

Ans: A letter is written by Ram.

Task 2. Present Continuous

1. I am driving a car.

Ans: A car is being driven by me.

2. We are drinking water.

Ans: Water is being drunk by us.

3. Are you painting the wall?

Ans: Is the wall being painted by you?

4. He is not washing the clothes.

Ans: The clothes are not being washed by him.

5. Is she cooking rice?

Ans: Is rice being cooked by her?

6. Ram is ringing the bell.

Ans: The bell is being rung by Ram.

Task 3. Present Perfect

1. I have broken the glass.

Ans: The glass has been broken by me.

2. We have bought a pen.

Ans: A pen has been bought by us.

3. Have you caught the fish?

Ans: Has the fish been caught by you?

4. He has not told the truth.

Ans: The truth has not been told by him.

5. Has she closed the door?

Ans: Has the door been closed by her?

6. Ram has opened the window.

Ans: The window has been opened by Ram.

Task 4. Past Indefinite

1. I took the bag.

Ans: The bag was taken by me.

2. We gave him money.

Ans: He was given money by us. (Or: Money was given to him by us.)

3. Did you win the match?

Ans: Was the match won by you?

4. He did not lose the keys.

Ans: The keys were not lost by him.

5. Did she find the ring?

Ans: Was the ring found by her?

6. Ram stole the watch.

Ans: The watch was stolen by Ram.

Task 5. Past Continuous

1. I was drawing a map.

Ans: A map was being drawn by me.

2. We were flying kites.

Ans: Kites were being flown by us.

3. Were you building a house?

Ans: Was a house being built by you?

4. He was not cutting the tree.

Ans: The tree was not being cut by him.

5. Was she throwing the ball?

Ans: Was the ball being thrown by her?

6. Ram was catching the thief.

Ans: The thief was being caught by Ram.

Task 6. Past Perfect

1. I had finished the job.

Ans: The job had been finished by me.

2. We had learned the lesson.

Ans: The lesson had been learned by us.

3. Had you forgotten the name?

Ans: Had the name been forgotten by you?

4. He had not hidden the box.

Ans: The box had not been hidden by him.

5. Had she answered the question?

Ans: Had the question been answered by her?

6. Ram had asked a doubt.

Ans: A doubt had been asked by Ram.

Task 7. Future Indefinite

1. I shall help the poor.

Ans: The poor will be helped by me.

2. We shall teach them.

Ans: They will be taught by us.

3. Will you beat him?

Ans: Will he be beaten by you?

4. He will not save money.

Ans: Money will not be saved by him.

5. Will she spend the coins?

Ans: Will the coins be spent by her?

6. Ram will earn respect.

Ans: Respect will be earned by Ram.

Task 8. Future Perfect

1. I shall have solved the puzzle.

Ans: The puzzle will have been solved by me.

2. We shall have discussed the matter.

Ans: The matter will have been discussed by us.

3. Will you have received the parcel?

Ans: Will the parcel have been received by you?

4. He will not have crossed the river.

Ans: The river will not have been crossed by him.

5. Will she have paid the bill?

Ans: Will the bill have been paid by her?

6. Ram will have repaired the car.

Ans: The car will have been repaired by Ram.

Comments